Tappancs Tippek Blog

Tappancs Tippek blog

Táplálás - Macska

Leonardo Italok - Kiegészítő eledel macskáknak.
Leonardo Italok - Kiegészítő eledel macskáknak
Sivatagi állatként a macskák folyadékbevitele kulcsfontosságú az egészségük szempontjából, és fontos, hogy elegendő folyadékot fogyasszanak a megfelelő hidratáltság és általános jó egészség fenntartása érdekében.

A macskák természetesen nem hajlandók olyan könnyen vizet inni, mint például az emberek, így fontos, hogy megfelelő intézkedéseket tegyünk annak érdekében, hogy elegendő folyadékhoz jussanak.

Sajnos természeténél fogva kedvencünk nagyon keveset iszik és ritkán érzi magát szomjasnak, mivel amennyiben lehetséges, szívesebben jutna folyadékhoz zsákmányon keresztül. Ezért a csapvíz gyakran nem elég csábító számára. Ez azonban különösen a házimacskáknál folyadékhiányhoz vezethet.

A macskáknál a kellően magas folyadékbevitel rendkívül fontos a húgyutak egészségének támogatása szempontjából. A macskák hajlamosak a húgyúti problémákra, mint például a húgyúti fertőzések és a húgykövek kialakulása. Itt van néhány ok, amiért különösen fontos a megfelelő folyadékbevitel a macskáknál:

  1. Húgykövek megelőzése: A megfelelő folyadékbevitel hozzájárul a húgysav és más ásványi anyagok hígításához, csökkentve ezzel a húgykövek kialakulásának kockázatát. A húgykövek a húgyutakban kialakuló kemény lerakódások, amelyek akadályozhatják a vizelet áramlását.
  2. Húgyúti fertőzések megelőzése: A folyadékbevitel segít a húgyutak tisztántartásában, és hozzájárulhat a kórokozók kiürítéséhez a vese és a húgyhólyag régiókból. Ezzel csökken a húgyúti fertőzések kialakulásának esélye.
  3. Veseegészség: Az elegendő folyadék segíthet a vesék működésének fenntartásában, és csökkentheti a vesekárosodás kockázatát.
  4. Vizeletürítés: A megfelelő folyadékbevitel biztosítja a rendszeres vizeletürítést, ami fontos a toxinok és felesleges anyagok eltávolításához a szervezetből.

Ha úgy érzi, hogy a macskája nem fogyaszt elegendő folyadékot, és ez esetleg egészségügyi problémákat okozhat, az Új LEONARDO italok különleges húsízükkel ivásra ösztönzik a macskákat és elősegítik a vízfelvételt. Taurint is tartalmaznak, amely kulcsfontosságú szerepet játszik a macskák táplálásában.  A három különböző fajtának köszönhetően (lazac, kacsa és marha) változatosságot is biztosíthatunk kedvencünknek. Naponta 1-2 tasakot kínáljon macskájának a teljes értékű macskatáp (száraz vagy nedves táp) kiegészítéseként.  Használat előtt érdemes jól felrázni. Természetesen ezenkívül mindig elegendő friss ivóvizet kell biztosítani számára.

vissza

legutóbbiak

Leonardo Italok - Kiegészítő eledel macskáknak.
Táplálás - Macska
Leonardo Italok - Kiegészítő eledel macskáknak.
Sivatagi állatként a macskák folyadékbevitele kulcsfontosságú az egészségük szempontjából, és fontos, hogy elegendő folyadékot fogyasszanak a megfelelő hidratáltság és általános jó egészség fenntartása érdekében. tovább
Macskajátékok- a legjobb tippek!
Szabadidő - Macska
Macskajátékok- a legjobb tippek!
Különösen fontos a macskákkal játszani, főleg ha lakásban tartjuk őket. Itt találjátok a legjobb tippeket, hogy mik fontosak a játék során. tovább
Ihatnak tejet a macskák-vagy sem?
Táplálás - Macska
Ihatnak tejet a macskák-vagy sem?
A macskák szeretik a tejet. De mi történik, ha a macskák tejet isznak? Mennyire káros és vannak-e alternatívák? Tisztázzuk. tovább
Megismerni és megérteni a macskák viselkedését
Szabadidő - Macska
Megismerni és megérteni a macskák viselkedését
Legyen szó ásításról, tisztálkodásról, vakarózásról, nyávogásról- vagy a többi számtalan macskaviselkedésről, amelyet szeretnénk megérteni, útmutatónk segíteni fog ebben. tovább
Hírlevél
Aktuális akciókról és hasznos információkról értesülhet. Iratkozzon fel hírlevelünkre!