Tappancs Tippek Blog

Tappancs Tippek blog

Egészség - kutya

7 tipp... <br>a kutyák ízületi problémái ellen
7 tipp...
a kutyák ízületi problémái ellen
A mozgásszervi betegségek sajnos manapság sok kutyát érintenek. Először a porc elveszíti a vastagságát és rugalmasságát, így az ízületek kevésbé ellenállóak lesznek. Emiatt fennáll a krónikus ízületi gyulladás (artrózis) veszélye. A következő hét tipp segítségével hatékonyabban küzdhetünk az ízületi problémák ellen.

1. A mozgás jó

Aki gyakran sétál a kutyájával, biztosítja a rendszeres mozgást számára. Ez hatékonyan megakadályozza az ízületi panaszokat és az ízületi gyulladást, mivel a vérkeringés elegendő tápanyagot biztosít a csontokhoz és porcokhoz. Tehát a test képes regenerálni magát.

2. Sport mértékkel

Egy kutyának elfoglaltság kell. Néha a testmozgás önmagában nem elegendő. Néhány sporttevékenység a gazdival, mint például a séta vagy az úszás, jó a kutyának - mindaddig, amíg az nem megterhelő az ízületeknek. Ezért az ugrásokat kerülni kell.

3. Helyes felkészülés

Az artrózis sérülés által is kialakulhat. Ezért edzés előtt fokozatosan kell bemelegíteni a kutyát. Ezután lépésről lépésre lehet a sportteljesítményt növelni.

4. A sérülések gyógyítása

A pillanat hevében előfordulhatnak kisebb sérülések. Mielőtt további terhelésnek teszed ki a kutyádat, ellenőrizd, hogy a tünetei teljesen megszűntek és az ízületei újra strapabíróak. Figyelem: A fertőzések az ízületi porcokat is érinthetik és kiváltó okai lehetnek az artrózisnak.

5. Jobb félni, mint megijedni

Az ízületi gyulladás jele a környező szövet fájdalma, melegsége, duzzanata és a pirossága, ez az ízületi megbetegedések jellemző kifejeződése lehet. Ilyen esetekben ajánlott a szövődmények elkerülése miatt az állatorvos felkeresése.

6. Ügyelj a súlyra

A tény az, hogy a túlsúly megterheli az ízületeket, ami az artrózis egyik fő kiváltója. Ezért különösen figyelni kell a kutya súlyára.

7. Az étrend nagy szerepet játszik

Egy kiegyensúlyozott és személyre szabott étrend rendkívül fontos a kutya számára. Nem csak a túlsúly tekintetében játszik szerepet. Sokkal fontosabb, hogy a szükséges tápanyagokat megkapja a kutya, mivel a hiány elősegítheti az ízületi panaszokat.

vissza

legutóbbiak

A kölykök szocializációja
Kölyöksarok - kutya
A kölykök szocializációja
A szocializációs időszak alatt a kölykök megtanulják, hogyan kell az emberekkel és más állattokkal viselkedni. Erre az időszakra oda kell figyelni. tovább
Kutyatrükkök
Szabadidő - kutya
Kutyatrükkök
A kutya trükkök tökéletes edzéslehetőséget kínálnak minden évszakban. Sokat nagyon egyszerű elsajátítani. tovább
Artrózis a kutyáknál
Egészség - kutya
Artrózis a kutyáknál
Az artrózis degeneratív ízületi betegség, ami az ízületi porc állandó kopását eredményezi, az általános öregedéshez tartozó kopáson felül. Fizioterápiával javíthatók az izomváltozásokat, illetve a mozgáskoordináció. De a jó étrend a megelőzésben is fontos lehet! tovább
7 tipp... <br>a kutyák ízületi problémái ellen
Egészség - kutya
7 tipp...
a kutyák ízületi problémái ellen
A mozgásszervi betegségek sajnos manapság sok kutyát érintenek. Először a porc elveszíti a vastagságát és rugalmasságát, így az ízületek kevésbé ellenállóak lesznek. Emiatt fennáll a krónikus ízületi gyulladás (artrózis) veszélye. A következő hét tipp segítségével hatékonyabban küzdhetünk az ízületi problémák ellen. tovább
A megfelelő eledel a malinois-nak
Táplálás - kutya
A megfelelő eledel a malinois-nak
A malinois egy erős, aktív kutya, amely magas színvonalú élelmet igényel. Csak fajtának megfelelő étrend mellett tudja elérni a maximális teljesítményét. tovább
Ha a kölyök kutya harap - mit tehetek?
Oktatás - kutya
Ha a kölyök kutya harap - mit tehetek?
Minden kölyök kutyának korán meg kell tanulnia, hogy hol szabad harapni és hol nem. Néhány trükk és következetes megközelítés hozza a kívánt sikert. tovább
Hírlevél
Aktuális akciókról és hasznos információkról értesülhet. Iratkozzon fel hírlevelünkre!